Hur rengör du snabbt ugnen från fett.

Den korsikanska kycklingen blev en succé, tack! Och hur rengör jag ungen nu då?

Rengör ugnen:

Naturligtvis gillar ingen att gräva runt i ugnen . Det är mörkt, trångt och lukten…brrr. Om man ​​följer vårt råd kan denna process bli enkel och inte alls hjältisk.

Så , hur rengör man ugnen och hur ofta?

Ugnen själv måste rengöras minst en gång i månaden och dörren varje vecka. Som med de flesta andra städningar och rengöringar, ju längre du drar ut på det, desto svårare blir det att göra det senare.

Varför rengöra den?

För det första, desto mer kol bildas, ju sämre kommer den att värma. Och matlagningen blir mindre förutsägbar. För det andra ger överhettningen av kolet en dålig lukt till produkterna under matlagningen, man behöver väl ingen äppelpaj med lukt av bränd vitlök? Och hemma luktar det inte heller så, hmm, gott

RENGÖRINGSMEDEL FÖR UGNEN: HUR UNDERLÄTTAR MAN ALLT

Lägg i alla värmebeständiga köksredskap (stekpanna, bakform, etc.) med vatten i ugnen. Slå på maximal effekt i 20 minuter. Ångan löser upp en del av kolen. Och det blir lättare att ta bort den helt.

Om det under matlagningen droppar fett till botten av ugnen, ska du omedelbart spruta med bakpulver. Den kommer att absorbera fettet som sand. När ugnen svalnar, torka bara upp all bakpulver och fett med hjälp av pappershanduk, och ingen rengöringsmedel kommer att behövas.

Du kan också smörja in bottnet och väggarna i ugnen med bakpulver, utspädd i vatten, innan du lagar mat. Detta skapar ett tunt lager som kommer samla alla stänk från fett, och blir sen lättare att rengöra.