Praktisk interiör : för att underlätta städningen.

Hur organisera man utrymmet så att det blir enklare att städa.

Nyckeln till att spara sin tid är inte bara rengörings tekniken utan också hur man organiserar sitt utrymme och inreder. Proffsen från städ företaget berättar om hur man på ett smart sätt väljer material, möbler och dekorationer.

VÄGGAR OCH YTOR

Gå inte loss på blanka och vita ytor i inredningen. Vid köp av materiel kan du redan i affären kolla upp hur det ena eller det andra material ser ut efter att den har legat uppe ett tag : hur snabbt samlar den damm och blir det kvar några märken.

Viktigt att kakel i badrummet och toaletten ska vara enkelt att tvätta. Grova och ojämna ytor gör processen svårare. Om ni därför inte gillar städa borde ni tacka nej till såna ytor.

Vad som gäller väggar är det bäst att välja färg eller tapeter som ser ut som färg. Sån väggdekoration hjälper att lätt byta ut sin interiör. Det är enkelt att tvätta såna väggar , man behöver bara en blöt tvättsvamp.

PRAKTISKA FÄRGER

Alla vet att smuts syns bäst på vita ytor och damm på svarta. Välj praktiska färger. Använd inte för ljusa eller för mörka färger i er inredning. På vita ytor syns till och med dem minsta fläckarna och på en toniga svarta, mörkblåa eller röda ytor syns all damm och droppar vatten.

MÖBLER

Vad som gäller möbler är det smart att välja den som går att sätta fast på väggen , och det är lättare att dammsuga under sängar som står på ben. Det är nödvändigt att tänka genom stilen. Det mest praktiska är enkla  och inbyggda. I badrummet och toaletten går det också bra att sätta upp alla santekniska accesoarer.

TEXTIL OCH DEKOR

Använd allergifria tyger med bra innehåll, som är lätta att tvätta. Byt ut tunga gardiner mor rullgardiner. Nuförtiden är det inte svårt att hitta en snygg modell som kan ersätta dem traditionella gardinerna.

Gör samma sak med alla dekorationssaker. De behöver dammas av jämt. Det gäller alla tavlor och fotografier på väggar. Vill ni städa mindre , borde ni minska dem.

Använd mindre speglar och glasytor.

Vi rekommenderar att inte använda stuckatur, välj heller vanliga släta undertak som är lättare att tvätta.

Mattor – är dem största dammsamlare. Ta bort dem helt. Bättre att använda mindre mattor eller gångar som är lätt att tvätta i tvättmaskin. Mattor med långa strån är svårt att rensa.

Placera ut luftfuktare, särskilt nu när tillverkarna uppmärksammar designen. Välj ett bra ventilationssystem. Mindre problem kommer du ha med inbyggd teknik. Nu kan man t o m hitta inbyggda TV och högtalare.